Studentët kosovarë përsëri në protestë

Studentët e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” përsëri kanë bërë thirrje që të protestohet për të kërkuar nga Bashkimin Evropian që të bëj liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës.

Protesta është paralajmëruar të mbahet më 10 janar para Bibliotekës Kombëtare, duke filluar nga ora 12:00.

“Nuk do të ketë parti politike, organizatë studentore apo bindje fetare, por do të kërkohet e drejta e këtij populli të vuajtur e të mashtruar e të zhgënjyer.
Të gjithë të bashkuar pa dallim drejtë Evropës!”, thuhet në paralajmërimin e protestës.

Përveç studentëve të UP-së, këtë herë këta studentë kanë bërë thirrje që kësaj proteste t’i bashkohen edhe studentët e universiteteve të tjera, nxënësit dhe qytetarët në përgjithësi.
Protesta e kaluar ishte organizuar nga studentët e Fakultetit Filozofik me 24 dhjetor të vitit 2018.

Leave a Reply