Vazhdon të rritet numri i viktimave nga tërmeti në Haiti

Puna e ekipeve të shpëtimit është penguar nga shirat e dendur të kësaj jave dhe nga Stuhia Tropikale Grace në Karaibe.

OKB thotë se rreth 500,000 fëmijë tani kanë qasje të kufizuar ose aspak në strehim, ujë të sigurt dhe ushqim.

“Familje të panumërta Haiti që kanë humbur gjithçka për shkak të tërmetit tani po jetojnë me këmbët e tyre në ujë për shkak të përmbytjeve,” tha Bruno Maes, përfaqësuesi i Fondit të Fëmijëve të OKB -së (Unicef) në vend.

Dhjetëra mijëra njerëz të mbetur të pastrehë nga tërmeti duhej të vendosnin nëse do ta përballonin stuhinë nën çadra apo do të rrezikonin të ktheheshin në ndërtesat e dëmtuara nga lëkundjet dhe goditjet më të vogla.

Jug-perëndimi i Haitit ka pësuar dëmin më të madh nga tërmeti, veçanërisht rreth qytetit të Les Cayes.

Disa spitale u mbingarkuan dhe kishin nevojë për furnizime, pasi mjekët luftuan për të trajtuar të plagosurit.

Leave a Reply