Zjarret në Greqi/ Harta e parashikimit të zjarreve, rrezik i lartë në Evia dhe Atikë

Harta e parashikimit të zjarreve lëshuar nga Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile në Greqi tregon një rrezikshmëri të lartë të Evia dhe Atikë.

Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile ka informuar shërbimet kompetente shtetërore të përfshira, si dhe Rajonet dhe bashkitë e zonave të mësipërme, në mënyrë që ata të jenë në gatishmëri për të shtuar mbrojtjen civile në mënyrë që të merren menjëherë me çdo incident zjarri, sipas Protothema.

Në të njëjtën kohë, Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile këshillon qytetarët që të jenë veçanërisht të kujdesshëm dhe të shmangin veprimet në fshat që mund të shkaktojnë zjarr nga pakujdesia, të tilla si djegia e barit të thatë dhe degëzave ose pastrimi i mbeturinave, përdorimi i makinave që prodhojnë shkëndijë të tilla si sharrë elektrike, përdorimi i zgarave në natyrë, hedhja e cigareve të ndezura, etj.

Gjithashtu kujtohet se djegia e arave është e ndaluar gjatë sezonit të zjarrit.

Në rast zjarri, qytetarëve u kërkohet të njoftojnë menjëherë Departamentin e Zjarrfikjes në numrin 199.

Në të njëjtën kohë, vigjilenca e përgjithshme e Brigadës së Zjarrit vazhdon në të gjithë territorin.

Leave a Reply