Vdesin 100 persona në lokacionin bërthamor të Kim Jong Un

Rreth 100 persona janë vrarë kur një tunel i papërfunduar u shemb në ndërtesën Punggye-ri të Koresë Veriore.

Ndërsa një grup përafërsisht prej 100 personave të tjerë kanë humbur jetën si pasojë e tentimit për të shpëtuar punëtorët e ngujuar.

Fatkeqësia u zbulua nga televizori japonez Asahi sot, megjithëse nuk mund të qartësohet kur ndodhën aksidenti dhe përpjekjet pasuese të shpëtimit.

Punggye-ri është lokacioni ku Koreja e Veriut bëri testim bërthamor me 3 shtator. Nuk dihet nëse ky ishte shkaktari direkt apo indirekt i shembjes.

Leave a Reply