Zyrtare/ Fatura e dëmeve nga tërmeti në Shqipëri 985 milionë euro

Qeveria shqiptare publikoi faturën zyrtare të dëmeve që la pas tërmeti I 26 nentorit të vitit të kaluar në disa zona të vendit.

Ministri Bledi Çuçi deklaroi se fatura e përllogaritur është 985 milionë e 75 mijë euro.

Për këtë përllogaritje, tha Çuçi, kanë punuar 90 eksperte të fushave të ndryshme deri në datën 30 janar.

Kjo fature do tiu bëhet e ditur edhe ndërkombëtareve në konferencën e madhe të donatoreve që do të mbahet në datën 17 shkurt.

Qeveria ka përcaktuar edhe zonat e rindertimit në qarqet Tiranë, Durrës dhe Lezhe që ishin edhe më të prekurat nga tërmeti I 26 nentorit të 2019 kur humben jetën mbi  persona dhe mbeten të pastrehe mijëra të tjerë.

Leave a Reply