10 fakte interesante

1. Ralf dhe Karolin Kamins patën 5 fëmijë ndërmjet viteve 1952-1966, të gjithë kanë lindur në datën 20 shkurt.

2. Manjati amerikan i naftës Xhon D. Rokefeler dha për bamirësi mbi 500 milionë dollarë gjatë gjithë jetës së tij.

3. Vetëm 1 në 20 fëmijë, kanë lindur në ditën e parashikuar nga mjeku.

4. Vejushat në Afrikën ekuatoriale, veshin një thes dhe mbulohen me hi, kur marrin pjesë në një ceremoni mortore.

5. “Lufta 100-vjeccare” mes Francës dhe Anglisë, ka zgjatur në fakt 116 vjet.

6. Britanikët nuk ia dorëzuan francezëve trupin e Napoleon Bonapartit, deri 20 ditë pas vdekjes së tij.

7. Admirali britanik Horacio Nelson, që shpartalloi flotën franceze në betejën e madhe detare të Trafalgarit ku humbi edhe vetë jetën, ishte më pak se 1.6 metra i gjatë.

8. Katerina e Madhe e Rusisë, vendosi një rregull, sipas të cilit asnjëri që ishte ftuar të merrte pjesë në festat e saj, nuk duhet të dehej para orës 09:00.

9. Mbretëresha Elizabet i miratoi një ligj i cili e detyroi të gjithë, përveç për të pasurve, të vishnin një kapele të sheshtë gjatë të dielave.

10.Ernest Bevin, Ministër britanik laburist gjatë Luftës së Dytë Botërore, braktisi shkollën në moshën 11-vjecare.

Leave a Reply