24 fëmijë të tjerë të vrarë në Mariupol

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Ukrainës ka mësuar për vdekjen e 24 fëmijëve të tjerë në Mariupol

“Gjatë regjistrimit të veprave penale, është bërë e ditur se 24 fëmijë të tjerë kanë vdekur në Mariupol të rajonit të Donetsk, si rezultat i bombardimeve pa kriter nga ushtria ruse”, shkruhej në një deklaratë në aplikacionin e mesazheve Telegram.

Në total, të paktën 287 fëmijë kanë vdekur që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës më 24 Shkurt dhe më shumë se 492 janë plagosur. Muajin e kaluar, qyteti port jugor i Mariupolit ra në duart e pushtuesve rusë pasi u vu nën një breshëri sulmesh.

Para luftës, Mariupol kishte një popullsi prej rreth 400,000 banorësh. Por kjo ra në mënyrë dramatike në më pak se një të katërtën e popullsisë fillestare pas fillimit të luftës.

Leave a Reply