Cilësia e shërbimit mjekësor, organizatat letër Ramës

Një grup organizatash të mbështetura nga fondacioni Soros, pasi kanë kryer një monitorim tremujor në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, kanë evidentuar se shumë pacientëve nuk u ofrohet një shërbim i kujdesshëm, çka ndikon në përkeqësimin e mëtejshëm të gjendjes së tyre shëndetësore.

Ata i kanë dërguar një letër kryeministrit Edi Rama, ku kërkojnë marrjen e masave të duhura për përmirësimin e gjendjes në shëndetësi.

Janë me dhjetëra pacientë të identifikuar të cilët vuajnë nga sëmundje të rënda, por nuk marrin mjekimin e duhur pasi ka mangësi në medikamente, analiza dhe në ndërhyrje kirurgjikale.

“Një pjesë e pacientëve vuajnë sëmundje të rënda dhe shërbimi në qendrën më të madhe spitalore nuk u ofron shërbimin e nevojshëm prej të cilit varet direkt jeta e tyre”, thuhet në letër. / Top Channel

Leave a Reply