Deti hyn në Venezia, mbi gjysmë metri ujë nëpër sheshe

Moti I keq dhe shirat e shumtë kanë sjell përmbytje massive në disa zona të Italisë. Situata më e rëndë ka qënë në Venezia.

Niveli i ujit u rrit në mënyrë të frikshme deri në 1 metër e 30 centimetra. Një situatë që solli përmbytje të mëdha në mjaft zona të qytetit turistik.

Pjesa më e madhe e shesheve të Venezias notonin nga uji. Turistet kanë gjetur pikat më të larta të qytetit për ti shpëtuar përmbytjeve.

Rritja e frikshme e nivelit të detit që rrethon Venezian, ka shkuar shumë afër nivelit rekord të arritur ndonjehere. Bëhet fjalë për 1 meter e 37 centimetra. Ndonese parashikimet jane edhe me te frikshme pasi mendohet se rritja e nivelit mund te vijoje edhe ne oret ne vazhdim.

Leave a Reply