Dorëhiqet Kreyministri i Danimarkës

Kryeministri i Danimarkës Lars Leke Rasmussen dha dorëheqjen sot pasi partitë e krahut të majtë arritën rezultate të mira në zgjedhjet parlamentare, ndërsa populistët që mbështetën qeverinë pësuan humbje të madhe.

Pas dorëheqjes së kryeministrit, Socialdemokratët mund të përpiqen të formojnë një qeveri të pakicës partiake.

Kreu i Socialdemokratëve Meta Frederiksen refuzoi të hyjë në një koalicion me Liberalët e Leke Rasmussen.

Leke Rasmussen nuk arriti të mbajë shumicën në parlament pasi partia nacionaliste daneze fitoi 8.7 vota në votimin e së mërkurës, një rënie e konsiderueshme nga 21.1 për qind e votave të fituara në vitin 2015.

Rasmussen pranoi humbjen e mëhershme në zgjedhjet parlamentare dhe njoftoi se qeveria e tij do të vazhdojë të funksionojë si një qeveri kalimtare.

Pas Greqisë, Danimarka është vendi i dytë që futet në zgjedhje kombëtare pas daljes së rezultateve të zgjedhjeve në Parlamentin Europian.

Leave a Reply