Lëviz vetëm një fije shkrepëse që gjithçka të ketë kuptim

Duhet të bëni vetëm një lëvizje të vetme për t’i dhënë kuptim këtij problemi. Mundësitë janë disa.

Ka nga ata që janë më të shpejtë.

Ka nga ata që nuk provojnë por lexojnë zgjidhjet që ne po ua japim të gatshme më poshtë. 

1) Lëviz shkrepësen e “+”, duke ia shtuar numrit 6, dhe gjithçka bëhet 8 – 4 = 4

2) Lëviz shkrepësen e poshtme të numrit 6, duke ia shtuar numrit 4 në fund për të bërë 5 + 4 = 9

3) lëviz shkrepësen e mesit të numrit 6 për ta transformuar në 0 dhe merr 0+4=4

4) Zgjidhja e më dinakëve është kjo. Merr një shkrepëse nga numri 6 duke e bërë 5 dhe e vendos mbi shenjën e barazimit duke bërë 5 + 4 ≠ 4

Leave a Reply