Macron: Nuk përjashtojmë furnizimin e Ukrainës me tanke ”Leclerc”

Presidenti francez Emmanuel Macron deklaroi se asgjë nuk përjashtohet, kur iu përgjigj një pyetjeje në lidhje me furnizimin me tanke të rënda ”Leclerc” në Ukrainë.

”Franca nuk përjashton furnizimin e Ukrainës me tanke të rënda ‘Leclerc’ për ta mbështetur atë në luftën e saj kundër Rusisë”, njoftoi Emmanuel Macron në fund të Këshillit të Ministrave Franko-Gjerman, së bashku me kancelarin gjerman Olaf Scholz.

Kievi kërkon vazhdimisht tanke ”Leopard 2” nga Gjermania.

“Përsa i përket Leclercs i kërkova ministrit të mbrojtjes të punojë për këtë gjë. Asgjë nuk përjashtohet dhe është diçka që ne të gjithë e vlerësojmë së bashku”, deklaroi presidenti francez.

Scholz, i pyetur për Leopardët, tha se “mënyra se si kemi vepruar në të kaluarën është gjithmonë e koordinuar ngushtë me miqtë dhe aleatët tanë dhe ne do të vazhdojmë të veprojmë sipas situatës konkrete”.

Leave a Reply