Maqedoni, nga mesnata fillon heshtja zgjedhore

Në mesnatë përfundon fushata zgjedhore për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale dhe fillon heshtjen përpara votimit të së dielës

Votimi të dielën, më 29 tetor, fillon në shtatë dhe zgjat deri në 19:00. Zgjedhjet lokale do të zhvillohen në 35 komuna në 1,517 vendvotime me 833,710 votues me të drejtë vote. Në raundin e dytë marrin pjesë 70 kandidatë për kryetar komune. Komuna që garojnë Butel, Kisella Vodë, Gazi Babë Saraj, Shuto Orizarë dhe Çair, te drejtë vote kanë 260,194 qytetarë të cilët do të votojnë në 387 vendvotime. Në 29 komunat e mbetura në Maqedoni në raundin e dytë, 573,616 qytetarë mund të votojnë në 1,130 vendvotime. Ne komunat e mbetura raundi i dytë do të mbahet në Shtip, Tetovë, Gostivar, Dibër, Strugë, Vinicë, Demir Kapi, Makedonska Kamenica, Maqedonia Brod Kavdarci, Probishtip, Urban, Jegunovcë, Rosoman, Staro Nagoriçane, Chaska, Mogilla, Zërnovci,Novaci, Brvenia, Çeshinovë-Obeleshevo, Bogovinë, Vrapciste, Dolnen, Zhelinë, Likovë, Tearcë, Studeniçan dhe Karbinci.

Leave a Reply