Parashikimi i KE/ Shqipëria do të ketë rritjen ekonomike më të lartë në rajon

Akuzave të opozitës se vendi nuk po njeh rritje ekonomike, qeveria i është përgjigjur me një raport të Komisionit Europian. Kryeministri Edi Rama ka publikuar në faqen e tij në facebook, shifrat sipas raportit të Komisionit Europian të publikuar në muajin shkurt.

“Rritja reale ekonomike është parashikuar që të jetë më e larta në rajon në dy vitet e ardhshme.Në vitin 2013, rritja ekonomike ishte 1% ndërsa vitin e fundit është 4.1%. Komisioni Europian identifikon po ashtu se konsumi i rritur me 3.9% dhe investimet të rritura me 5% janë ato që kanë dhënë një kontribut kryesor, por janë eksportet të cilat veçanërisht u rritën ndjeshëm”.

Sektorët kryesorë që kontribuuan në rritjen ekonomike ishin energjia, ndërtimi dhe turizmi, thuhët në raportin e publikuar nga qeveria

Leave a Reply