Pastrim parash dhe trafik droge, arrestohet djali i Peles

Një gjykatë braziliane e ka urdhëruar arrestimin e exportero Edson Cholbi do Nascimento, i njohur si EDINHO dhe djali i madh i legjendës së futbollit Pele, në procesin në të cilin

dhe u dënua për pastrimin e parave, thanë burimet gjyqësore.

EDINHO, i cili ishte portieri i klubit Santos dhe trajneri Mogi Mirim, ka pritur lirimin për dy vjet nga Gjykata e Drejtësisë të shtetit të Sao Pauloku ka paraqitur një ankesë paraqitur kundër aktgjykimit në të cilën ai është dënuar në shkallën eparë.

Gjykata jo vetëm që la në fuqi vendimin, por reduktoi dënimin nga 33 vjet burg të vendosur fillimisht deri në 12 vjet dhe 10 muaj, por urdhëroi arrestimin e tij të menjëhershëm për mbajtjen e dënimit.

Exportero Santos u arrestua në korrik 2013 për të filluar të pastrojë dënimin, por vetëm ka shërbyer dënimin me gjashtë muaj dhe një gjyqtar pranuar kërkesën e avokatëve të presin lirimin e një gjykatë më të lartë për të përcaktuar ankesë kundër dënimi.

Çështja për të cilën ai u përpoq EDINHO, një nga shtatë fëmijët e Pele, që daton në 2005, kur ai u arrestua së bashku me 17 të tjerë në një proces në të cilin ai është akuzuar për pastrim parash dhe trafikim të drogës.

Në atë kohë, EDINHO mohoi të gjitha akuzat, por pranoi se kishte probleme me drogën, ashtu si një konsumator, dhe se i kishte borxh të holla një miku, i cili është identifikuar si udhëheqës i një bande të drogës që vepronte në qytetin e Santos.

Gjyqtari  mbylli procesin  me akuzat e trafikimit të drogës dhe mbështetjen e trafikut të drogës, por përfundoi duke dënuar krimin e burimeve të parave nga burime të paligjshme.

Leave a Reply