Fati i palaços – anonimiteti i përjetshëm

Nëse një komunikolog, nëse një redaktor i rexhur, për më tepër, një psikolog që e njeh mirë komunikologjinë, simbolikat dhe artin, dhe, nëse ky personalitet prej shkencëtari e shfleton numrin e fundit të revistës së BFI-së së kthyer mbrapsht, numër ky dedikuar Shaqir Fetait, sakaq do të konstatojë se, njeriu vuan nga sindroma e anonimusit që do të dalë në sipërfaqe. Palaço që një jetë të tërë bën me artistë por që nuk e njeh askush për shkak të makiazhit! Bota e artit njeh edhe përpjekje të palaçove për t’u bërë artistë të vërtetë e të njohur, por, kanë përfunduar në qesharakë, sharlatanë fëmijësh! Anonimiteti i tyre është fati jetësor i tyre. Vetëm në anonimitet mund të dalin të sukseshshëm, të përkrahur e të duartrokitur, të përshëndetur e të uruar.

Për të vazhduar me leximin e editorialit të Levizjes Myslimane për Reforma në BFI, kliko linkun

https://reformohu-bfi.blogspot.com/2021/01/editorial-fati-i-palacos-anonimiteti-i.html

Leave a Reply