Eset Shaqiri: Besimtarët duan një institucion fetar të pastër

Se BFI-në e ka mbuluar zullumi, tanimë e dinë gjithë besimtarët e vendit. Jo rastësisht erdhi puna deri aty sa u debatua edhe në pushtetin legjisslativ të Maqedonisë, debatin e hapi deputeti Muhamed Zeqiri për të vazhduar aty në parlament nga kryeministri Zoran Zaev dhe ministri i MPB Oliver Spasovski. Por me sa duket,

Eset Shaqiri përmes një postimi në facebook mes tjerash apelon deri te teologët e rinjë që të shprehen qartazi se si e shofin ata të rdhmen e tyre.

Eset Shaqiri  është Shkupi, kandidat për master në Fakultetin e Shkencave Juridike Komperative  në Universitetin e Kuvajtit, dhe një nga më të zëshmit për një BFI të reformuar.

Ja postimi i tij në fb:

“Besimtarët tanë gjithnjë dhe më të zëshëm. Duan një institucion fetar të pastër dhe jo si kjo e sodit.
Hoxhallarët duhet t’i shërbejn të vërtetës, të jen në anën e xhematit dhe jo në anën e atyre që ushqehen nga xhemati…
Dua t’u apeloj hoxhallarëve të ri që të shprehen qartë, si e shofin ata të ardhmen e tyre. Koha është tani, nesër mund të bëhet vonë!
Ata që sot nuk kanë guximin ta luftojnë të keqen, nuk do ta kenë guximin që nesër ta mbrojnë të vërteten!”

Leave a Reply