Gjermania u ndal sot, pas kufizimeve të kontakteve dhe mbylljeve të biznesit

Jeta publike në Gjermani gati u ndal sot, pas kufizimeve të kontakteve dhe mbylljeve të biznesit, për të gjithë muajin nëntor, në një përpjekje për të ndaluar një rritje të infeksioneve të koronavirusit përpara festave të Krishtlindjes. Shumë berlinezë e kanë shfrytëzuar rastin për të shijuar një pije ose vakt të fundit gjatë fundjavës përpara mbylljes, i cili do të shohë restorante dhe bare të mbyllura së bashku me kinematë, teatrot, muzetë dhe institucioneve të tjera kulturore dhe të kohës së lirë.

Grumbullimet në natyrë janë gjithashtu të kufizuara për anëtarët e jo më shumë se dy familjeve, me një maksimum prej 10 personash, sipas rregullave të vendosura nga qeveritë federale dhe shtetërore gjermane javën e kaluar. Tifozët gjithashtu do të ndalohen nga ndeshjet e Bundesliga-s, nuk do të zhvillohet asnjë sport amator dhe palestrat, pishinat, studiot kozmetike, sallonet e masazheve dhe tatuazhet do të mbyllen. Sidoqoftë, ndryshe nga mbyllja që ndodhi në fillim të këtij viti, shkollat ​​dhe kopshtet do të qëndrojnë të hapura, së bashku me shumicën e dyqaneve dhe parukerive.

Leave a Reply