Rusi 38-vjeçar konfirmon se ka vrarë më shumë se 25 gra

Hetuesit rusë pretendojnë se kanë kapur një nga vrasësit serialë më të këqij të vendit, duke zgjidhur potencialisht një varg prej më shumë se 25 vrasjesh që i atribuohen një njeriu të njohur prej vitesh vetëm si “i çmenduri i Vollgës”.

Komiteti Hetimor i Rusisë tha se i dyshuari, një burrë 38 vjeçar i quajtur Radik Tagirov, rrëfeu për 26 vrasjesh të grave të moshuara që kishin terrorizuar Rusinë midis 2011 dhe 2012, raporton theguardian.

Ai ishte identifikuar duke përdorur prova të ADN-së, printime këpucësh, dhe prova të tjera nga skenat e krimit, thanë hetuesit.

Tagirov kishte hyrë në apartamentet e grave të moshuara që jetonin vetëm duke bërë një elektricist, hidraulik ose punëtor të shërbimeve.

Sapo të hynte brenda, ai do të mbizotëronte gratë dhe do të mbyste viktimat e tij duke përdorur duart ose me gjësende të tjera, duke përfshirë një përparëse dhe një litar rrobash. Shumica dërrmuese e viktimave ishin më të vjetër se 70 vjeç.

Vrasjet, shumica e të cilave ndodhën midis 2011 dhe 2012, u regjistruan në një numër qytetesh ruse duke përfshirë Kazan, Samara, Tolyatti, Izhevsk, Ufa dhe të tjerë. Vrasje të tjera dyshohej të kishin ndodhur në Urale, edhe pse numri i saktë i viktimave të tij nuk është vërtetuar kurrë.

Leave a Reply